O școală liniștită

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Nu se poate face educație fără prevenție iar o școală care se respectă pune accent pe prevenire, pentru ca problemele inerente ce apar într-o colectivitate să nu se amplifice.

Plecând de la premisa că educația constituie unul dintre pilonii societății, Asociația Arca Lex din Târgu-Jiu a desfășurat în decembrie 2019, la Școala Gimnazială ”Sfântul Nicolae” din Târgu-Jiu, proiectul de prevenire a delicvenței juvenile ”Moș Crăciun vine la copiii cuminți!”, finanțat de Kaufland România prin programul Start ONG.

În strânsă colaborare cu cadrele didactice, cu consilierul psihologic și cu sprijinul Inspectoratului Județean de Jandarmi Gorj, am desfășurat activități de informare a elevilor cu privire la ceea ce înseamnă delicvența juvenilă – cauze, factori favorabili, efecte, modalități de prevenire. Ne dorim ca proiectul să fie extins și în alte instituții de învățământ din județul Gorj, întrucât, pentru noi, tineretul reprezintă viitorul și depinde doar de noi cum îl educăm și îl pregătim pentru viață.